Beskrivelse av lagsidemalen – Versjon 1

Når du får opprettet en ny lagside legger webmaster inn en lagsidemal med mange ferdige moduler som du kan tilpasse til eget bruk. Du kan også fjerne moduler du ikke trenger, eller legge inn nye etter eget ønske. Se bruk av kortkoder hvis du ternger å legge inn moduler som har blitt borte.

Her er beskrivelse av en standard lagside slik den er når den er ny, eller når du bruker layout «Lagside mal».

Bildene nedenfor viser en lagside som er tatt i bruk, der det er laget en del innhold. Når du får en helt ny side vil ikke alle modulene ha fornuftig innhold. Noen av modulene vil inneholde beskrivelser som forteller hva du må gjøre for å ta dem i bruk. Start derfor med å lese det som er på den nye nettsiden, og følg de instruksjonene som står der.

NB! Hvis du tar i bruk malen på nytt med knappen «Load Layout» vil eksisterende innhold slettes.

Lagsiden består av forskjellige områder slik:

Hjelp - Lagside layout

 

Siden er satt sammen av forskjellige moduler som du kan forandre og flytte på. Nedenfor vises slik modulene framstår i editoren, altså hvis du velger «Rediger side». Her er en forklaring til de forskjellige modulene:

Overskrift er modulen «Sidens overskrift». Denne skriver automatisk sidens tittel som overskrift med formatet «Overskrift 1». Denne skal du ikke forandre eller flytte. Bare påse at sidens tittel («Jenter 04 Åsvang» i eksemplet) er riktig for ditt lag.

Lagbilde kan du forandre hvis du vil bruke et annet lagbilde.

Beskjeder kan tas bort, men ikke endres. Den kan brukes til å legge inn beskjeder til laget. Beskjeden vises på siden der beskjedmodulen er plassert. Den kan flyttes, men det kan være hensiktsmessig å plassere den høyt på siden slik at folk lett ser om det er nye beskjeder som de ikke har lest. Alle som kan redigere siden kan legge inn beskjeder ved p klikke på linken «Legg inn beskjed». Bare de som er innlogget og har skriverettighet ser linken, og kan benytte den.

Når du legger inn beskjed, vurder hvor lenge det er hensiktsmessig at beskjeden ligger ute, og sett utløpsdato til siste dag beskjeden skal vises. På den måten ryddes gamle beskjeder bort automatisk.

Under beskjedmodulen er en del tiltenkt generell informasjon for sesongen. Har kan du legge inn generell informasjon for laget, f.eks. treningstider, cuper, informasjon om drakter, krav til oppmøte og alt mulig annet som dere vil ha på nettsiden. Du kan velge å fjerne dette og gjøre det på andre måter, eller å flytte det. Bruk «Overskrift 3» for overskrifter i denne modulen. Du kan også bruke «Overskrift 4», 5 og 6 om du ønsker det.

Treningstider er en egen modul som ligger under informasjon for sesongen. Du kan legge den et annet sted om du vil. Dene modulen lar deg legge inn treningstider i et skjema, og skriver dem pent ut i en tabell. Husk at du også kan bruke kalenderen nedenfor for treningstider, gjerne i tillegg til denne modulen.

Nedenfor ser du at «Overskrift informasjon for sesongen», «Treningstider» og «Informasjon for sesongen» er tre forskjellige moduler.

Linker er bare en ren tekstmodul som du i utgangspunktet kan bruke som du vil, evt. ta bort eller erstatte med andre moduler. Men det anbefales at du legger inn linker til viktige sider her slik at de er lett å finne. Typiske ting å ha her er link til terminlister, påmeldinger eller andre sider som laget benytter ofte eller trenger å finne lett.

Lagskonto er også bare en ren tekstmodul som du kan benytte om du vil, men dette er jo informasjon som bør være lett å finne.

Kalender agendaformat og Kalender månedsformat er to varianter av modulen Google Kalender, som du kan bruke for å vise aktiviteter fra en google-kalender i hhv listeform og månedsform.

Google kalender er en anvendelig kalender som er veldig praktisk som lagskalender. Du kan opprette den gratis på calendar.google.com. Du kan dele den med andre på laget, slik at flere kan jobbe med å holde den oppgdatert. Du kan til og med vise den på telefonen din i tillegg til andre kalendre. Hvis du har en google kalender som du ønsker å vise her, trenger du å hente ut kalenderens id (Kalender-ID). Denne finner du i Google kalender, ved å velge kalenderens «Kalenderinnstillinger». Litt ned på siden står «Kalenderadresse», og der finner du Kalender-ID. Denne legger du inn direkte fra nettsiden (når du er innlogget) ved å klikke på linken «Legg inn Kalender-ID».

Se bruk av kortkoder for mer informasjon om hvordan denne modulen brukes.

Hvis du ikke ønsker kalenderen kan du slette hele modulen. Du kan når som helst legge den inn igjen der du ønsker den ved å legge inn en tekstmodul og skrive inn kortkoden [GoogleKalender]. Hvis du vil ha flere forskjellige kalendre på siden er dette mulig ved å gi dem hvert sitt navn, slik: [GoogleKalender kalender_var="navn"], der navn er forskjellig for hver av dem.

Kontaktpersoner vil vi at du bruker på siden. Her skal du legge inn trenere og foreldrekontakter med navn, epostadresse og telefonnummer. I tillegg til å vises på lagsiden vil disse også vises på klubbsiden Kontaktpersoner for lagene. Du kan gjerne flytte på denne, men den trenger litt bredde.

 

Hjelp - Lagside editor layout

 

Som du ser er øverste del av siden delt i to, der en fjerdedel utgjør høyre spalte, mens 3/4 av bredden er sidens hovedfelt. Lenger ned står moduler som bør være bredere. Du kan selv endre på sidens utforming og plassering av modulene, men forsøk å få det til å se bra ut og å holde en viss felles standard med de andre sidene. Husk at mange foreldre har spillere på flere lag. Det er greit at de kjenner seg igjen. Samtidig er det gøy å gjøre litt mer ut av nettsidene, så det er låv å være kreativ.

 

 

Strindheim Håndball

Beskrivelse av lagsidemalen

Strindheim Håndball

Beskrivelse av lagsidemalen - Versjon 1

Sist endret 17.2.15 av Otto Paulsen